zaterdag, mei 25
Shadow

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in scholen, ziekenhuizen en lokale projecten.

Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in Oeganda kunnen in scholen, ziekenhuizen en lokale projecten zoals  binnen de woongemeenschap helpen. Om in een ziekenhuis te werken ben je verplicht om een medische graad te hebben of een redelijke medische studie en ervaring op dit gebied. De meeste ziekenhuizen zullen een schriftelijk bewijs van je studie eisen. Voor een vrijwilliger of stagiaire op dit gebied zal je plaatsing afhangen van je kennis. Je dient bij uw aanmelding voor vrijwilligerswerk of stage een kopie mee te sturen van je diploma/certificaten op medisch gebied.

Vrijwilligerswerk in scholen. ( les geven of creatieve bezigheden)

SAMSUNG CSCJe kunt inspirerend les in het primair / voortgezet onderwijs geven. Lessen kunnen alleen worden gegeven in het Engels en de onderwerpen zijn onder andere: aardrijkskunde, gymnastiek, creatieve vakken (kunst, muziek) en computervaardigheden.
Bereid je thuis goed voor wat je bijdrage zou kunnen zijn in de klassen. . Zo is het raadzaam dat je materialen gaat verzamelen om deze zelf mee te nemen. Reden hiervoor is dat de scholen zich niet alles kunnen veroorloven en vaak niet veel les materialen bezitten. Je kunt zelf op eenvoudige wijze les materiaal samenstellen.

Het bouwen van woningen en het organiseren van activiteiten in kerken, scholen.

Met betrekking tot de bouw en organiseren van activiteiten: Tijdens je verblijf in Oeganda wordt bekeken bij welke projecten wij je kunnen inzetten dit gebeurt altijd in overleg. Het kan zijn dat je bv naast het vrijwilligerswerk in een school activiteiten kunt organiseren of ondersteunen zowel in een school als binnen de gemeenschap. Mocht er tijdens je verblijf een bouw project gaande zijn en je hebt interesse om mee te helpen dan is dit bespreekbaar.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen.

Je kunt vrijwilligerswerk doen in een weeshuis. Hier ondersteun je het personeel met de dagelijkse werkzaamheden met licht huishoudelijk werk zoals boodschappen doen,  koken, schoonmaak en de was. Verder help je de kinderen met hun huiswerk, onderneemt activiteiten met de kinderen, gaat met ze naar de kerk op zondag, helpt de kleintjes met aankleden en naar bed brengen. Je werkt 5 dagen per week, 2 dagen per week bent je vrij en dit wordt in overleg met de andere vrijwilligers besproken welke dagen. Er zal dus een schema aanwezig zijn met de werktijden. 

Om alles in goede banen te kunnen leiden en duidelijkheid te scheppen dienen de vrijwilligers akkoord te gaan met onze voorwaarden. Deze voorwaarden staan hieronder beschreven. Zodra jij je aanmeld krijg je van ons alle voorwaarden. Je kunt daarna je inschrijving officieel maken.

* Van onze vrijwilligers verwachten wij dat ze met goede bedoelingen naar Oeganda komen om te helpen in eén van onze projecten.
* Je respecteert de gebruiken en normen en waarden van je gastland
* Je accepteert dat je eenvoudige maaltijden krijgt (indien deze zijn inbegrepen) 
* Je verblijft in een nette accommodatie waar je eventueel een kamer deelt met andere vrijwilligers. ( vrouwen en mannen apart of stelletjes samen)
* Je werkt 5 dagen per week en hebt 2 dagen per week vrij.( tenzij anders overeengekomen en afhankelijk van het project) 
* Je accepteert de christelijke normen en waarden en respecteert deze.
* Je mag tijdens je werkzaamheden geen alcohol nuttigen en gebruikt deze buiten je werktijden met mate.
De kosten voor een maand vrijwilligerswerk verschillen per project en ontvang je per email. 

In Oeganda hebben wij een lokale medewerker die de vrijwilligers begeleidt tijdens hun verblijf en als contact persoon optreedt naar de vrijwilligers. Dit is David Bateganya woonachtig in Kampala. 

Vrijwilligerswerk informatie avond op 28 Juni op de Leersumseberg 53 in Amersfoort 3825 EB. Geheel vrijblijvend, vanaf 19.30 tot 21.00 uur. Opgeven graag via de email op imhaneveld@gmail.com.

Translate »