zaterdag, juni 22
Shadow

Informatie

Een gemeenschapsbasisschool; wij zijn begonnen met de bouw van een gemeenschapsschool, dat is gericht op primair tot secundair niveau met een syllabus volgens het Oegandese leerplan. De beoogde locatie van de school is de oostelijke regio van Oeganda waar de kinderen, vooral meisjes, geen toegang hebben toegang tot goed onderwijs. De overheidsscholen en de paar andere particuliere scholen in de omgeving beschikken nauwelijks over de benodigde infrastructuur en apparatuur om te leren en daarom heeft de oostelijke regio van Oeganda tot nu toe het hoogste percentage analfabetisme, iets waar Edukey for Kids nu verbetering in wilt brengen.

Computerstudies/lessen zullen binnen de school syllabus worden geconsolideerd, waarbij elke leerling, vooral oudere basisschoolleerlingen, de basiskennis over computers zullen leren. In de toekomst hopen we beroepsgerichte vakken te introduceren; zoals kleding maken, catering, haar en schoonheidsverzorging, of kralen en weven toe te voegen aan het normale klaslokaal studie syllabus. Omdat deze werden uitgevoerd bij de hoofdcentrum in Kampala (Gangu – Masajja.)

Het trainen van computervaardigheden is verplicht voor alle leerlingen in het basisonderwijs
omdat het zo essentieel is voor iedereen die wil meedoen in gemeenschaps- en nationale ontwikkeling.
Deze school is voorbestemd om te worden opgezet als een herdenkingsonderneming voor het
werk en bestaan van Edukey, onze donateurs, partners en weldoeners, daarom zijn we van plan om alle studenten in de faciliteit op halve beurzen te houden voor de onderwijsdienst en de belangrijkste financieringsbron voor de schoolactiviteiten zullen afkomstig zijn van donoren, vrijwilligers, weldoeners en via Edukey’s
fondsenwervende programma’s.​
Fase 1: gebouw 1 van de 3 te bouwen klasruimtes

 

Translate »