donderdag, april 25
Shadow

Safari’s

Ze zeggen dat Oeganda ‘de parel van Afrika’ is. Ik, Irene Haneveld, de coordinator voor vrijwilligers hier in Nederland,  ben in twee andere Afrikaanse landen heel vaak op vakantie geweest en was al heel erg onder de indruk van de natuur daar. Maar eerlijk is eerlijk toen ik voor het eerst in Oeganda kwam was ik echt sprakeloos. Zoveel groen, zoveel diversiteit, de verschillende natuurparken zo overweldigend mooi. 

Als je als vrijwilliger naar Oeganda wilt reizen, neem dan van de gelegenheid gebruik om een safari te ondernemen. Het is immers geen land waar je zomaar even tussendoor komt. Kijk uit naar de wilde dieren in de parken of spot de honderden vogelsoorten die in Oeganda voorkomen. 

Of misschien wil je de gorilla’s te bezoeken in Bwindi, een ervaring dat je nooit meer vergeet, net als de ontmoeting met de chimpanzees in Kibale. Of wil je liever activiteiten ondernemen die meer op sportief vlak liggen? Raften op de Nijl, bungee jumpen in Jinga, bergbeklimmen, wandelen, paardrijden en nog zoveel meer. 

De Nationaal Parken in Oeganda: Lake Mburo Nationaal Park, Semuliki Nationaal Park, Kibale National Park, Queen Elisabeth Nationaal Park, Bwindi Impenetrable Forest, Rwenzori Mountains, Mount Elgon, Mgahinga National Park, Kidepo National Park en Murchison Falls Nationaal Park. 

In Kampala werken wij samen met Julie van ‘Enchanting Experiences Uganda’. Een toepasselijke naam want uiteindelijk zal het een betoverende ervaring worden, tenminste daar gaan wij met zijn allen ons uiterste best voor doen. Jouw bijdrage met vrijwilligerswerk en een safari! Onze vrijwilligers krijgen korting op de safari’s en excursies!

Wil je weten welke safari’s er zijn? Kijk dan op de website van www.safarinavigator.com of voor de Nederlandse versie www.safarinavigator.nl. Wil je een safari op maat dat kan natuurlijk ook. Stuur een email naar info@safarinavigator.com

 

Translate »