zaterdag, juni 22
Shadow

Edugso Community Project

 

Edusgo staat voor: Edukey Gender Support Organization.

‘Edukey for kids’ onze stichting in Nederland ervaarde behoefte aan een gemeenschapsproject in de wijk waar Edukey actief is. Hoewel Edukey for Kids is opgericht om kinderen in Oeganda te ondersteunen, voelden we dat er een serieuze behoefte bestaat om ook jongeren en vrouwen uit de gemeenschap te bereiken.

 

Om de activiteiten echter gescheiden te houden, besloten we een andere organisatie op te richten om de behoeften van de jongeren en vrouwen in de gemeenschap naar voren te brengen.

De doelstellingen waarvoor de organisatie is opgericht zijn: –

Om kinderen en jongeren te ondersteunen bij het bereiken van onderwijs en praktische vaardigheidstraining voor zelfredzaamheid

1:Versterk en transformeer de levens van mensen in gemeenschappen door middel van de ontwikkeling van informatie, kennis en vaardigheden voor zelfredzaamheid.
2:Steun vrouwen door hun capaciteiten op het gebied van ondernemerschap en inkomens te genereren om hun gezinnen te ondersteunen.
3:Bevorder de seksuele reproductieve gezondheid van adolescenten, preventie en bescherming van HIV-overdracht onder mensen in gemeenschappen.

Waar “Edukey for Kids” zich meer richt op kleine kinderen en ondersteuning biedt aan onderwijs, is Edugso opgericht om de gemeenschap te ondersteunen.

De oprichters van Edugso in Oeganda zijn: Peter F. Muganda, Barba Nantongo, Jemba Peter Muganda en Tebezinda M. Derrick.(Derrick)

 

 

 

 

Translate »