donderdag, april 25
Shadow

Visie

IMG_20150711_150614[1]
Peter Muganda en zijn gezin.

Ik heb zoveel goede herinneringen aan het kindertehuis gekregen, maar één ding dat ik het meest waardevol vind dat ik heb bereikt, was onderwijs. Ook al heb ik de hogere opleiding nooit bereikt zoals ik had gewild ‘(Peter Muganda de oprichter)

Onderwijs is de sleutel, daarom hebben we onze liefdadigheidsstichting ‘Edukey for Kids’ genoemd

De visie van de oprichter:

Om de schoolgaande kinderen naar school te laten gaan door hen te voorzien van schoolmateriaal en hen later aan te moedigen om naar het technisch onderwijs te gaan, zodat ze zelfstandig kunnen worden.

Jongeren en kinderen bemoedigen door hun capaciteiten op te bouwen in trainingen, workshops en seminars.

Het sociale welzijn van de kwetsbare groepen bevorderen door sociaal onderwijs te bieden, hen te laten socialiseren door middel van traditionele dansen en drama, zodat ze zich waardevol voelen in de samenleving.

Om de volgende generatie ouderloze kinderen in Oeganda groot te brengen door hen liefde, zorg, essentiële morele waarden en levensvaardigheden te bieden.

Om de kind-ouderrelatie te verlengen. Dit zullen we doen door middel van counseling van de gezinnen.

Het bieden van geestelijke, lichamelijke opvoeding en emotionele zorg voor weeskinderen en behoeftige kinderen.

Om computerlessen te geven aan de gemeenschappen, aan de jeugd en kinderen.

Bouw van een projectschool

Om onze dromen voor onze kinderen te kunnen verwezenlijken, met de hulp van vrienden en donateurs, bouwen we kleine maar moderne kleuter- en basisscholen voor een betere opvoeding van onze missiekinderen, die momenteel op verschillende scholen worden opgevangen. De projectschool die hen vooral discipline en essentiële zaken zal bijbrengen. Op deze scholen wordt kinderen verteld hoe bijzonder ze zijn en worden ze aangemoedigd zichzelf te zijn en een goed voorbeeld te zijn voor andere gemeenschappen. We weten dat veel kinderen geen kans hebben om kind te zijn.

Het idee om missiescholen op te zetten (uiteraard zal dit in fasen gebeuren omdat we donoren vragen dit initiatief te steunen) zal ons helpen om niet veel geld uit te geven aan de kosten voor onze gesponsorde kinderen op deze dure scholen. Volgens een eenvoudig onderzoek dat onlangs is uitgevoerd, laten de resultaten zien dat veel van de kinderen die naar overheidsscholen gingen, na hun schooltijd nauwelijks een baan kunnen vinden. Wij geloven dat dit komt omdat de ideeën en capaciteiten van kinderen, evenals hun dromen, op deze scholen niet in aanmerking worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »