zaterdag, mei 25
Shadow

Edusgo Community Project Ned.

Edusgo staat voor: Edukey Gender Support Organisation.

‘Edukey for kids’ onze stichting in Nederland, ontdekte een behoefte aan een ‘community project’ in het district, waar Edukey actief is. Hoewel Edukey for Kids is opgericht om kinderen in Uganda ondersteunen merkten we dat er een serieuze behoefte is om ook uit te reiken naar de jeugd en de vrouwen van de woongemeenschap.

Om de activiteiten gescheiden te houden van elkaar, besloten we nog een organisatie op te richten maar dan lokaal, om tegemoet te komen aan de behoeften van de jeugd en vrouwen van de gemeenschap.

‘Edugso’ is onze lokaal geregistreerde organisatie en oefent haar programma activiteiten uit in het  Wasiko District en het hoofdkantoor is gevestigd in Gangu- Masajja- Makindye Sabagabo Municipality- Wakiso.

De doelen van deze organisatie zijn:

(A) om de rechten en plichten van kwetsbare kinderen, jongeren en vrouwen te bevorderen om volledig te participeren in ontwikkeling issues tot zelfstandigheid.

(B) om voorlichting te geven en informatie over kinderen, jongeren en vrouwen, om de groei en ontwikkeling, gelijke toegang, gelijke kansen, gelijke participatie binnen de gemeenschap te verhogen.

Ons doel: kwetsbare mensen te sterken in de samenleving met kennis, informatie, vaardigheden voor hun ontwikkeling en voor hun rechten te pleiten.

De doelstellingen die aanleiding zijn om de organisatie op te richten, zijn:

Ter ondersteuning van kinderen en jongeren om onderwijs mogelijk te maken en handen op vaardigheidstrainingen voor zelfstandigheid.

De levens van de mensen in de gemeenschappen te versterken en veranderen door middel van informatie, kennis en ontwikkeling van vaardigheden voor zelfredzaamheid.
Ondersteuning van vrouwen door het opbouwen van hun vaardigheid in ondernemerschap en inkomsten genereren om hun gezin te onderhouden.

Bevorder Adolescent Sexual Reproductive Health, preventie en bescherming van HIV-overdracht tussen de mensen in de gemeenschappen.
Daar waar Edukey meer gericht is op kleine kinderen en ondersteunend richting leermiddelen, is Edugso opgericht om de gemeenschap te ondersteunen.

The oprichters van Edugso in Uganda zijn: Peter F. Muganda, Barba Nantongo, Jemba Peter Muganda en Tebezinda M. Derrick.(Derrick)

Translate »